ISMERJEN MEG, AVAGY HOGYAN LÁTOM A VILÁGOT!

Pintér Netti

Mottóm: „A bohócnak felül kell kerekednie a lelkén. Csodát tenni könnyű, de a csodának parancsolni, és a csodával bánni az az igazi tudás!” Müller Péter idézet


Drága Olvasó!

Pintér Netti coach vagyok. Egy állami cégnél dolgozom, és az értékesítés a szakterületem. Egy osztály vezetésért vagyok felelős. Mivel szeretem a munkámat folyamatosan olvastam a szakkönyveket, önképzéssel feljesztettem magamat, illetve kerestem a tökéletes módszert az emberek motiválására, fejlesztésére, befolyásolására. 2017. olvastam Kellő Éva könyvét a különböző coaching alapokról. Ekkor lettem híve az ontológia (design) coachingnak. Jelentkeztem Dr. Kollár József phd, és Dr. Kollárné Déri Krisztina iskolájába, és innentől kezdve magával ragadott a gondolkodásuk, a módszertanuk. Lelkesen tanultam, és ahogy a gyakorlatban is adaptív módszert ismertem meg, úgy lett egyre jobban az életem része ez a gondolkodás. Ma már ez a design gondolkodás határozza meg a munkámat, és ezzel segítek embereknek elérni céljaikat, megtalálni kérdéseikre a választ.

A szabadidőmben imádok olvasni ez a legkedveltebb elfoglaltságom. Kb. tízöt éve futok rendszeresen. Igazi kikapcsolódás a futás számomra. Két kamaszlányom a forrása mnden tevékenységemnek, ők határoznak meg fundamentálisan.

KÜLDETÉS

A blogomnak a Szkafander nevet adtam. A szkafander az űrrepülések alapvető eszköze, többrétegű ruha, amelybe olyan életfenntartó, és munkavédő eszközöket építettek, amelyek rendszert alkotva, képesek életben tartani egy embert a világűr ellenséges körülményei között. Nincs a névválasztással különösebb mondanivalóm. Vagy mégis? 

Értékrendem több összetevőből áll, a minőség, a szépség, a munka, az eredményesség, fontos a számomra akár a családommal, akár a munkahelyemen vagyok. Hiszem, hogy a tetteink határozzák meg a sikereinket.

A témák amikről olvashatsz a blogomban azok a szerepeidből adódnak, a nőiség adott, a munka választott, és ha már munka, legyen minőségi és eredményes középszerű tud bárki lenni. Ha csapatban játszunk, akkor játszunk jól. Küldetésem a bloggal, a nők problémáinak megjelenítése, minőségi helyre emelése. A felelősség vállalás tudatosítása a nőkben a saját életük állapotáért, minőségéért. A Szkafander olvasása inspiráció, gondolkodásra, és motiváció a cselekvésre. A tetteidért Te vagy a felelős. Azoknak ajánlom a blogomat, akik saját útjukat járva a privát boldogulásokért is készek tenni.

Az ontológiai coaching nem egy előre megszerkesztett forgatókönyvet ajánl. Nem mondja meg, hogyan kell viselkedni, mit jelent boldognak lenni, hogyan kell élni, ki a jó apa, milyen a nagyszerű anya, a felelős munkavállaló, a követhető vezető. Sokkal inkább abban segít, hogy pontosan fogalmazzuk meg a céljainkat, viszont belássuk, hogy „amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell”

Olykor olyan váratlan szituációk is előállhatnak életünkben, melyeken már nem tudunk úrrá lenni meglévő készségeinkkel. Ilyen válsághelyzetekben két lehetőség adódik: az első a degeneráció (vagyis a stagnálás, vegetálás, majd a gyors pusztulás: munkanélküliség, eladósodás, vita esetén önemésztő pereskedés), a második a regeneráció (azaz a probléma megoldását lehetővé tevő új kognitív struktúrák és viselkedésmintázatok létrehozása, tanulás, mediációs módszerek elsajátítása és ilyen irányú szolgáltatások igénybevétele. Fontos, hogy ügyfeleim igényeit de-standardizálhatóvá tegyem, azaz mindenki magához igazíthassa szolgáltatásaimat, ez metett mégis standardizalt módszereket alkalmazok kiválló eredményekkel.

Keress telefonon: 36-30-310-0461

Szép napot, Netti