user avatar

Neked mit jelent a siker? Pénzt? Boldogságot? Családot?

Pintér Netti 2017-06-12

„ A tisztességes társadalom a polgárait nem alázza meg. A civilizált társadalom polgárai pedig egymást ne alázzák meg” Coaching minden napra.


KAPCSOLAT, AZAZ HATNI AZ EMBEREK ÉRZÉSEIRE, GONDOLKODÁSMÓDJÁRA, ÉRZÉKELÉSÉRE

Az emberi viselkedés célja legyen az, hogy „ A tisztességes társadalom a polgárait nem alázza meg. A civilizált társadalom polgárai pedig egymást ne alázzák meg”. Végső soron az egyének egymás közötti interakcióit kell alakítani, hogy ezt az állapotot elérjük, és valóban egy intelligens heurisztikát (probléma megoldás) teremtsünk meg. Azaz érjük el a megegyezést.

A dolgok megoldhatóak, mégpedig igen explicit (egyszerű) módon.

1, Először is meg kell érteni, hogyan gondolkodik, miben hisz a másik ember. Ha megpróbálunk mások fejével gondolkodni, akkor érthetjük meg igazán a tetteit. Ehhez fogadtassuk el magunkban a következőket. Mindig van olyan személy, aki jobb nálunk valamiben. Mindenkinek megvannak az erősségei, és gyengeségei, kompetenciái, és hiányosságai. Senki sem csak buta, vagy okos, szép vagy csúnya, lusta vagy mozgékony, stb.

2, A kapcsolatok nem kizárólag a mi boldogulásunk, a saját céljaink eléréséről szólnak, ha tartós eredményre vágyunk, akkor muszáj, hogy mások is jól járjanak. Éles határvonalat kell húznunk az etikus, és az etikátlan magatartás közé. Mire akarjuk rávenni a másikat? Ha olyas valamire, amit mi magunk sem tennénk meg, akkor nem etikus a viselkedésünk. Ebben az esetben manipulálunk, vagy kényszerítünk, ami hosszútávon nem fenntartható.

3, Tegyünk jó benyomást embertársainkra. Mégpedig azzal, hogy mosolygunk, és etikus szóhasználatot alkalmazunk. A mosoly nem kerül semmibe, viszont, ha morcos, ellenszenves a tekintetünk az sokba kerülhet a későbbiekben, és gátat szab a kapcsolatteremtésnek. A megfelelő szóhasználat elérésére használjunk egyszerű szavakat. Egy dán közmondás szerint: „a nagy szavak ritkán párosulnak nagy tettekkel”. Beszéljünk röviden, tömören, és mindig a témához kapcsolódjunk, azaz legyünk relevánsak. Tartsuk kordában a mondanivalónkat, gyakoroljunk önuralmat, és az üzenetünk a kevesebb által több lesz.

4, Mutassunk tiszteletet. Az emberek nem szeretik, ha hülyének nézik őket. Ha nem tiszteljük őket, akkor megsértjük a környezetünket. Erre sajnos számos reklám ad példát a könnyű fogyást, meggazdagodást, ígérve termékeikkel. Legyünk a jelenben, mely reális megoldást ad a jövőből érkező válaszokkal. Lehetőség szerint kerüljük el a tömeges tudatlanság állapotát.

+1 = 5, Az emberek sok dolognak ellenállnak, amiben pedig érdemes lenne hinni, energiát fektetni. Például a jobb emberi kapcsolatokért. Miért? Mert tunyák, ezeket az embereket lehetetlen kibillenteni a megszokásaikból. A meglévő kapcsolatokkal, helyzetekkel való megelégedettség alapvető gátja a minőségi javulásnak, a jobb kapcsolat kialakításának. Vannak emberek, akik félnek a hibázási lehetőségektől. Azt hiszik, ha nem kell választaniuk, dönteniük a kapcsolatokban akkor nem is fognak hibázni. Ezek állapotok, ne feledjük, hogy mindig van olyan személy, aki jobb nálunk valamiben. Az előbbi példák a változás elleni szabályok, és nem a kivételek.

 

Nem a mérhetőség, vagy a kommunikációs, vagy vezetői készségek fejlesztése miatt tartom fontosnak az emberi kapcsolatok javítását. Ha a szándékaink tiszták, és megkönnyítjük az embereknek, hogy helyesen cselekedjenek, akkor nem okoznak nekünk csalódást.

Ugye milyen egyszerűnek látszik a coaching folyamat? Mégsem az. Kell egy jó vezető, aki mint coach segít neked a legjobb kérdésekkel összpontosítani, kiiktatni a belső ellenfelet, és tanulásra ösztönözni.

Ha szeretnél többet törődni magaddal, ha szeretnél törődni a céljaiddal, akkor jelentkezz be egy coachingomra e-maiben, telefonon, keress meg, és segítek neked a megvalósításban.

Addig is szép napot, Netti

Szeretettel, és szenvedéllyel osztom meg veled olvasmányélményeimet. A fenti írás irodalomforrása Guy Kawasaki: Elbűvölés könyve volt.

 

Oszd meg másokkal is, a cikket, és iratkozz fel a hírlevélre, így elsőként értesülsz az új cikkekről.

 

Szép napot kívánok,

Netti

 

Vegye fel velem a kapcsolatot!