user avatar

VÁSÁRLÁS KULCSSZAVAKBAN

Pintér Netti 2017-05-04

Avagy ne érjen meglepetés, ezért jó, ha ismered a vásárlót magadban Coaching minden napra.


VÁSÁRLÁS KULCSSZAVAKBAN

Avagy ne érjen meglepetés, ezért jó, ha ismered a vásárlót önmagadban. Coaching minden napra.

 

Nem az a lényeg mennyibe kerül valami, hanem, hogy mennyit veszel ki (mi a hasznod) belőle!

Hidd el nem az a fontos, amitől félsz mindig a céljaid a fontosak, akkor már a félelmeidet is legyőződ. Miért beszélünk arról, hogy a cél a legfontosabb az értékesítésben is, és az önmegvalósításban is?

Egyszerű, mert ez motiválja az embereket a változtatásra, a cselekedetre, a vásárlásra. Egy jó cél inspirál, és megvalósítási stratégiák kidolgozására kényszerít.

Mindenkinek van egy vágya, egy célja, amit szeretne elérni, vagy megvenni.

Ebből jön a probléma, hogy hogyan, milyen akadályok vannak előtte. Mondok egy egyszerű példát

Ha egy hölgy meghívást kap egy estélyre, vagy buliba, akkor az első gondolata az lesz, hogy mit vegyek fel?

Elkezdi nézegetni a régi ruháit, ha valamiben jól érzi magát, és az alkalomhoz is megfelelő akkor is fel fogja dobni egy új ékszerrel, harisnyával, vagy táskával, cipővel. Így működünk.

Ha viszont a szekrényben való keresgélés nem jár eredménnyel, akkor elkezdünk gondolkodni, hogy hogyan tudjuk a bevételünket átcsoportosítani úgy, hogy vehessünk egy új ruhát magunknak, amiben királynők lehetünk. J

Itt eldöntjük, hogy teszünk, valamit a cél érdekében elmegyünk vásárolni, vagy sodródunk, és kishitűen, akaratgyengén őrlődünk. Jönnek a kérdések a fejünkben, hogy megérdemlek egy új ruhát, de mit fog szólni a férjem, az anyám…. stb. az ilyen ember még arra is képes, hogy nem megy el a buliba, és sajátmagának megmagyarázza, hogy miért nem is fontos az a meghívás. Mert különben is tele lesz sznobbal, akinek az a legfontosabb, hogy miben vagyok..stb….

A vevői félelmeink megjelennek, de egy jó kereskedő ezeket a félelmeket felismeri, és kezeli, eltávolítja. Erre pont jó az internet: az interneten mindig AKCIÓÓÓÓÓÓÓ VAN!!!!!!! Jón a hírlevél és elkezded nézegetni. Mindenhol ruhákat veszel észre, és sokkal hamarabb meglátod, mint máskor az alkalomhoz illő ruhadarabokat, vagy kiegészítőket. Az idő pedig egyre csak fogy.

Ez van a fejedben folyamatosan, hogy mit is kellene felvenni?

Aztán mégis meglátsz valami cuccot a kirakatban. Bemész a boltba, és egy jó kereskedő eltávolítja a félelmeidet azzal, hogy bemutatja neked az áruját, felpróbáltatja a ruhákat. Megdicsér a ruhában, vagy javasol egy másikat próbára, hisz egy jó boltos ismeri az árukészletét, már ránézésre tudja, hogy a ruhái közül mi áll neked jól..

Átbeszéli veled az előnyöket, moziztat téged elképzelteti veled, hogy a ruhában milyen jó lesz az elismerő szavakat hallgatni, milyen kényelmesen fogod az egész estét megélni, és ezek csak erősíteni fogják benned a vágyat, hogy megvedd a ruhát, és hordhasd. Ez férfiaknál, még tovább fokozható a birtoklási vágy előhívásával, és a státusz szimbólumok megjelenítésével. (Minden férfi Mindig versenyezik egymássalJ).

Ismerd meg a vásárlásra ösztönző igényedet, légy tisztában a félelmeiddel, légy magabiztos, ne engedd magad befolyásolni, légy tudatos, és boldog nő. Sok kellemes pillanattal teli vásárlást kívánok Neked.

Ugye milyen egyszerűnek látszik a coaching folyamat? Mégsem az. Kell egy jó vezető, aki mint coach segít neked a legjobb kérdésekkel összpontosítani, kiiktatni a belső ellenfelet, és tanulásra ösztönözni.

Ha szeretnél többet törődni magaddal, ha szeretnél törődni a céljaiddal, akkor jelentkezz be egy coachingomra e-maiben, telefonon, keress meg, és segítek neked a megvalósításban.

Addig is szép napot, Netti

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák. Iratkozz fel a hírlevélre, így azonnal kapsz értesítést a feltöltött cikkekről.

Szép napot!

 

Vegye fel velem a kapcsolatot!