user avatar

BOMBASIKER PROFIT, AVAGY KEZD A MEGOLDÁSSAL

Pintér Netti 2017-05-01

A profitszerzések lehetőségei közül az úgynevezett Bombasiker bemutatásával folytatom. Minden vállalkozásnak az a célja, hogy a legnyereségesebb üzletet alkossa meg. Ehhez két alapkompetencia kell, az egyik a minőség, a másik a harcra való képesség, (a győzni akarás). Coaching minden napra.


BOMBASIKER PROFIT, AVAGY KEZD A MEGOLDÁSSAL

A profitszerzések lehetőségei közül az úgynevezett Bombasiker bemutatásával folytatom. Minden vállalkozásnak az a célja, hogy a legnyereségesebb üzletet alkossa meg. Ehhez két alapkompetencia kell, az egyik a minőség, a másik a harcra való képesség, (a győzni akarás).

A minőségnél arra gondolok, hogy hogyan lehet kiküszöbölni a hibákat. A hibák felkutatásához ismerni kell a vállalkozás összes lépését, emberét, annak munkáját, és a termelés összes részletét. Ha sikerül kijavítani a hibát, akkor az a többi részre, illetve a további feladatokra is pozitív kihatással lesz. Amennyiben a legelső fázisokban találunk hibát, akkor az kimagasló hatással lesz a profitra, ugyanis a következő feladatok is már a hibás terméket, vagy nem megfelelő szolgáltatást viszik, görgetik maguk előtt.

A harcra való képesség a dolgozók morálja alapfeltétel a profit elérésében. Ennek eléréséhez is meg kell vizsgálni a jelenlegi szervezetet, és ha indokolt, akkor át kell szervezni. Emlékezzünk Steve Jobsra, aki legjobb barátjától is megvált az Applenél, mert nem érezte rajta azt a minőségi harci morált, ami elszánttá, alázatossá, energikussá teszi az embert ahhoz, hogy győzzön.

A harci morál az értékesítés területén is alaptézis, ezt legjobban azzal tudja fenntartani egy cég, ha minimális alapfizetést ad a dolgozóinak, és a többit jutalékos formában fizeti ki.

A Bombasiker profitnál ugyanúgy fontos az információáramlás, mint az összes modellnél. Ismét ki kell emelni, hogy minden részletet ismerni kell, és mindenki számára elérhetővé kell tenni az információkat, mégpedig úgy, hogy az érthető legyen. Ki kell dolgozni a változáshoz a terveket, aszerint, hogy minden dolgozó szemszögéből átgondolt legyen, hiszen velük együtt kell megvalósítani. Javasolt meghallgatni az észrevételeket, és javaslatokat, és ezeket be kell építeni a tervbe, ha a profitot szolgálják.

A Bombasiker a kutatás és fejlesztésről szól. Arra a területre összpontosít, amiből félelmetesen nagy profitot érhet el a cég. Világosan kell látni, és láttatni a célt. Veszélyt jelenthet egy elhibázott cél is, például egy olyan termék, vagy szolgáltatással lép valaki a piacra, amiért nem hajlandó annyit fizetni a vásárló, amennyi a nyereséges előállításhoz szükséges. Veszély lehet, ha jelentéktelen a cél, ami azt jelenti, hogy a befektetett munka, beruházás, csak kevés nyereséget produkál.

Megfelelő kérdések lehetnek minden cég számára a bombasiker modellhez, hogy „Mi kell ahhoz, hogy gólt rúgjunk?” „Hogyan lehet gyorsítani a folyamatokat?” „ Hogyan lehet a megvalósíthatósági szinten javítani?”

A bombasikernél további alaptézis, hogy párhuzamosan több projektet is futtat a cég. Mindig képez erőforrás tartalékot a későbbi csatákra. A bombasiker szellemi játék, rengeteg önbizalomra van hozzá szükség. Folyamatosan magasan kell tartani a lécet, és folyamatosan készen kell lenni a következő projekt megvalósítására. A cégen belül dolgozó embereknek is érezniük kell az, hogy képesek rá, és hogy meg is tudják valósítani a célokat.

Leírva a Bombasiker modell könnyűnek látszik, viszont sokkal nehezebb az életben megvalósítani, ahol egymást gyorsan követik az események, és szenvedélyes érzelmek kísérik az eseményeket.

A Bombasiker tervezését a megoldással kell kezdeni. Rengeteget érdemes olvasni a témához kapcsolódóan. Ezt a projekt legelején kell megtenni. Ezután a tudás még nem lesz teljes, de elégségeses lesz ahhoz, hogy felépíts egy szerkezetet, ami alapján el tudsz indulni. A menetközben fellépő problémák, pedig beintegrálódnak a fejlődő szerkezetbe, amely az idő múlásával egyre erősebb lesz. Folyamatosan kell a modell alatt tanulni, hogyan kell az emberekkel, és az emberek által dolgozni.

A bombasiker példája az APPLE is lehet. Nekem személyes kedvencem Steve Jobs, aki végtelen konokságával, és minőség iránti szerelmével érte el sikereit. Nem alkudott meg senkinek. Tudott harcolni, és kitartani az álmai mellett, akkor is, amikor senki sem hitt benne. Tudott újra talpra állni, és ismét a csúcsra juttatni egy Bombasikert, mégpedig az APPLEt. Megszállott volt, és szenvedélyes. Nekem szimpatikus párosítás. Ez visz minden céget az egyediség, és minőség legmagasabb zónáiba. Profitot sokféleképpen lehet szerezni, de stílus nélkül, csak pénzt fog jelenteni a cégek számára, bár ez sem kevés…. J.

Ugye milyen egyszerűnek látszik a coaching folyamat? Mégsem az. Kell egy jó vezető, aki mint coach segít neked a legjobb kérdésekkel összpontosítani, kiiktatni a belső ellenfelet, és tanulásra ösztönözni.

Ha szeretnél többet törődni magaddal, ha szeretnél törődni a céljaiddal, akkor jelentkezz be egy coachingomra e-maiben, telefonon, keress meg, és segítek neked a megvalósításban.

Addig is szép napot, Netti

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.

 

 

Vegye fel velem a kapcsolatot!