user avatar

BRIEF COACHING

Pintér Netti 2017-04-14

Az irányzat háttere ellentétes a hagyományos pszichológiai megközelítésekkel, miszerint az ember viselkedése megváltoztatható, ha a belső mozgatók, (pl. motiváció, személyiség, belső mintázatok) és a külső mozgatók (család, környezet,) megváltoztatásra kerülnek. Coaching minden napra.


BRIEF COACHING AZ-AZ A MEGOLDÁSKÖZPONTÚ COACHING

A coach cikksorozat következő írása is aktuális, figyelve a holisztikus trendeket, melyek között a pozitív gondolkodás, és a szeretetteljes elfogadás sok helyen vezetővé válik.

Nézzük tehát a Brief coachingot. Az irányzat háttere ellentétes a hagyományos pszichológiai megközelítésekkel, miszerint az ember viselkedése megváltoztatható, ha a belső mozgatók, (pl. motiváció, személyiség, belső mintázatok) és a külső mozgatók (család, környezet,) megváltoztatásra kerülnek. A Brief coching szerint az emberek közötti kommunikáció, az közösen konstruált világot kell alakítani, befolyásolni, és ezzel érhető el az ember viselkedésének, reakcióinak megváltoztatása.

A kommunikációt figyelve észrevették az irányzat alapítói, hogy összefüggés van a problémafókuszú beszédmód, és a megoldásközpontú beszédmód emberre gyakorolt hatása között. Ha az ember a problémán gondolkodik, azzal mélyíti a probléma tudatát saját magában. Minél többet beszél valaki a problémáról, annál mélyebb lesz a probléma. Viszont, ha a megoldáson töpreng, arról beszélget másokkal, akkor tudatát elkötelezi a cselekvésre, megoldásra törekvéssel. Így működik a nyelv, mint a valóság megkonstruálásának eszköze.

Bebizonyosodott ennél az irányzatnál is, hogy a tanácsadás, megoldási javaslatok a coach részéről csak hátráltatták az ügyfél fejlődését. Az önkonstuált válaszok, és cselekvések, gondolatok, ötletek eredményesebbek voltak a fejlődést figyelve. A coaching során a problémák taglalásáról áthelyeződik a hangsúly a lehetőségek megkeresésére, és a vágyott állapot megbeszélésére, megfogalmazására. A vágyott cél minél részletesebb megfogalmazása, elbeszélése a coaching kiindulása. Továbbá megerősítéseket keresnek közösen arra, hogy mi igazolja a jelenben, illetve a múltban a vágyott cél elérését.

A beszélgetések célja, hogy más megvilágításban is lássa az ügyfél a lehetséges jövőképét, és elkezdjen másképp viselkedni. További feladat még, hogy megkonstruálja saját magának az ügyfél az elvárható legjobb jövőjét. Minél több nézőpontot talál az ügyfél magának, annál jobb eredmény érhető el, hisz nagyobb esélye lesz valamelyikre emlékezni a környezeti interakciókban.

Olyan memóriaképeket konstruál, melyek reális alternatívaként épülnek be a valóságába. Kutatások támasztják alá, hogy a tudat egyformán kezeli a valóban megtörtént, és az elképzelt eseményeket. Ezért a sportolókkal is gyakoroltatják, egy verseny előtt, hogy gondolják végig, és képzeljék el, azt, hogy hogyan fogják megnyerni az aranyérmet.

A coaching során nem a coach a legfőbb szakértő, hanem az ügyfél. Ő tudja megkonstruálni a képeket a belső világában.

A coach több kérdést használ az ülések alatt, viszont vannak úgynevezett csodakérdések, melyek segítenek fókuszban tartani az ügyfelet. Ilyen csodakérdés a következő is: „Tegyük fel, hogy csoda történt: nem tudjuk, hogyan de a probléma megszűnt. Miről veszed észre a változást? Miként viselkedsz olyankor, amikor nincs problémád? Ki veszi rajtad észre először a változást?” Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket alkalmaz a coach a nyelvi interakcióiban.

Összefoglalva a fentieket a Brief coaching a hagyományos probléma centrikus gondolkodást elvetve a megoldásközpontú kommunikációs modellt alkalmazza. Kifejezetten támaszkodik az önszerveződésre, és folyamatosan fókuszban tartva tudatosítja az ügyfélben az elképzelt jövőt.

A coaching sorozatnak ezzel a cikkel még nincs vége, mivel még sok irányzat vár bemutatásra, figyelembe véve azt, hogy minél több választási lehetősége van egy személynek annál nagyobb esélye lesz a legjobb eredményt elérni. Tehát tágítsd ismereteidet az olvasással is.

Köszönöm, hogy engem választottál a szabadidőd eltöltésére.

Ugye milyen egyszerűnek látszik a coaching folyamat? Mégsem az. Kell egy jó vezető, aki mint coach segít neked a legjobb kérdésekkel összpontosítani, kiiktatni a belső ellenfelet, és tanulásra ösztönözni.

Ha szeretnél többet törődni magaddal, ha szeretnél törődni a céljaiddal, akkor jelentkezz be egy coachingomra e-maiben, telefonon, keress meg, és segítek neked a megvalósításban.

Addig is szép napot, Netti

Kérlek, oszd meg a cikket barátaid ismerőseid között, és látogass el a Szkafander facebook oldalára, ahol személyesebb bejegyzéseket is olvashatsz.

 

Vegye fel velem a kapcsolatot!