user avatar

KOMMUNIKÁCIÓ

Pintér Netti 2017-04-05

„ A jel csak annak él, ki mondandóját megérti, megsejti vagy bogozza” (Keresztury Dezső)Coaching minden napra.


KOMMUNIKÁCIÓ

„ A jel csak annak él, ki mondandóját megérti, megsejti vagy bogozza”

(Keresztury Dezső)

 

Bogozzuk most együtt a nyelvet, és a kommunikációt. Klasszikus téma, mely a mai világban is fontos része az életünknek. Sok félreértést kerülhetünk el, (az ebben a percben is átalakulóban lévő) kommunikációnkban, ha jól használjuk, és értőn tudunk hallgatni a másikra. Egész életünkben beszélünk, kommunikálunk. Alapvető elvárása mindenkinek, hogy megértsék, és hogy ő is megértse mások kommunikációját. A nyelv a különféle szövegek használatával valósul meg, melyeket tapasztalataink, ismereteink segítségével alkotunk meg. A kommunikációnak a célja, hogy információt, tájékoztatást, vagy közlést adjunk, és fogadjunk, illetve cseréljünk. Mindennap használjuk, mégis sokszor úgy érzik az ember, hogy hiába beszélnek, a másik embernek nem érti meg a mondandóját. Sokaknál gyakran előfordul a meg nem értettség, vagy a kifejezés képtelensége. Miért is van ez? Bogozzunk egy kicsit a kommunikáció csatornáiban.

Mindenki ismeri a lenti felsorolást, miszerint van egy kommunikációs folyamat és azoknak tényezői.

Létezik a valóság az, amelyben élünk

Van egy beszédhelyzet, az adó, a csatorna, a vevő

Létrejön az Üzenet

Elindul a Kód

Befolyásolják Ismereteink

Kialakul a Kapcsolat

Egyszerűbb a kommunikáció, ha az adó, és a vevő egy azon valóságban van. Egy multikulturális védett közegben élő fiatal, és egy hátrányos helyzetben, tanyán élő fiatal nem azonos valóságot tapasztal. Ezzel ellentétben viszont könnyen kommunikál egymással, egy informatikával foglalkozó munkahelyi közösség, hisz ott mindenki ugyanazt a szaknyelvet használja.

A kommunikáció létrejöttéhez ki kell alakítani egy beszédhelyzetet. Pl.: A szülőnek, kell, hogy ideje legyen arra, hogy a gyermekével beszélgessen, és rendszeresen kell beszédhelyzetet létrehozni a közös kommunikációra.

A csatorna a mai világban igen gazdag eszköztárral van jelen. Ezt nem fogom kirészletezni, az internet világában az információ feldolgozhatatlan iramban, és mennyisében ér el minket, és mi is hasonló gyorsasággal tudunk ezen eszközökkel kommunikálni. (Az élő szó romantikája ma felértékelődött) Minőségi érték a személyes kommunikáció a jelen valóságban. Szerintem eredményesebb kommunikációs mód is. (Feladatot lehet leosztani a gyerekre, vagy beosztottra e-maliban, de mekkora motivációja lesz, az elvégzésére kérdem én?)

Létrejön az üzenet. Elindul a kód. Befolyásolják ismereteink. Kialakul a kapcsolat. Ez izgalmas téma, az egyik kedvencem. Azt tudjuk elmondani amit, tudunk, amit megismertünk, és a gondolatainkban van. Viszont a világ megértésében sokkal fontosabb szerepe van az intellektuális képességeinknek, mint az érzékszerveinknek. Először meg kell tanulni, érteni a dolgokat aztán tudjuk azokat elmesélni, üzenni más (vevőknek) embereknek. Tudni kell, hogy a gondolatok a tapasztalatok részei. Ezért különböző tapasztalattal rendelkező emberek különböző üzeneteket tudnak létrehozni. (gyermek-szülő üzenetküldési deficitek jöhetnek létre emiatt) Ezzel párhuzamosan létezik a nyelvi közlésnek egy nem tudatos oldala is. Illetve, hogy még komplexebb legyen az üzenetünk, tudatában kell lenni annak, hogy befolyásolja az üzenetünket a másiknak tulajdonított szándék, amely félrevezet minket, vagy lépre csal. Mire gondolok itt? Tehát amikor mondok a gyereknek valamit, én feltételezem, hogy az neki is ugyanolyan fontos, mint nekem. (Például, legyen szó egy szombat délelőtti porszívózásról.) A gyereknek tulajdonított szándék nem létezik a valóságban. (Ettől lesz ideges (adó) a szülő.)

Hasznos, ha tudjuk, hogy az üzenet információértéke a gyakoriságától függ. Ha sokszor ismételjük magunkat, annak egy idő után nem lesz információ értéke, tehát senki nem figyel majd ránk egy idő után.

„Az üzenet hírértékét még az is befolyásolja, hogy mekkora bizonytalanságot csökkentenek a vevőben. Az információ mennyiség a bizonytalanság csökkenéssel arányos. Kicsi információ mennyiséget hordoz az egyenlőtlen valószínűségű, nem egyenletes elosztást mutató eset. A nyelv mentális reprezentációja: hogyan van a kód a feladó, és a címzett fejében, hogyan kerül oda (a nyelvelsajátítás) s hogyan (használják a kódot) alkalmazzák a használók a kódot a jelek értelmezésére, és a reagálásra. „ Irodalomforrás: Pléh Csaba, Lukás Ágnes: Pszicholingvisztika

Zárásként összefoglalom, hogy számomra melyek az emberi kommunikáció legfontosabb kritériumai. (melyek tanulhatók) Betartásuk azért javasolt, hogy

  • minden résztvevő elégedettséggel, egyenrangú félként tudjon benne részt venni
  • minden részvevőnek elfogadható, eredményes legyen a kommunikáció, és
  • minden résztvevő elérje vele a célját.

A kommunikáció legyen:

  1. Önkifejező, és őszinte.
  2. Egyenes, és közvetlen.
  3. Legyen tekintettel mások jogaira.
  4. Ügyeljen mind a saját, mind a kapcsolat érdekeire.
  5. Legyen szociálisan elfogadható.
  6. Legyen benne észrevehető a türelem.

 

Valóban a kommunikáció mindennapi eszközünk az emberi kapcsolatok fenntartásában, érzelmeink kifejezésében, illetve akaratunk, igényeink kifejezésére. Láthatjuk a fentiek alapján is mennyire összetett dolog, és hogyan lehet befolyásolni, a verbális kommunikációnkat. Ebben is lehet fejlődni. (sok olvasás!) Különösen, ha valami olyan témáról szeretnénk értekezni, amit az emberek nem, ismernek, vagy nincs tapasztalati tudásuk az értelmezéshez. A legjobb tanulási módszer a tapasztalás. Ezért javaslom, hogy próbálkozz minél sokrétűbben kifejezni magad a beszéddel. A teljesség igénye nélkül írtam a fenti cikket a témáról. Nincs szándékomban minősíteni a cikkel, tényeket, és észrevételeket közöltem benne. Ha tetszett, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. Ajánld másoknak is!

Kívánom Neked, hogy megfelelően tudd kifejezni véleményedet, érzéseidet, és meg is értsék azt.

Ha szeretnél többet törődni magaddal, ha szeretnél törődni a céljaiddal, akkor jelentkezz be egy coachingomra e-maiben, telefonon, keress meg, és segítek neked a megvalósításban.

Addig is szép napot, Netti

Oszd meg ezt a bejegyzést, hogy másokhoz is eljusson a kommunikáció!

Vegye fel velem a kapcsolatot!