user avatar

Ünnepi készülődés, avagy hogyan legyen időd, és kedved mindenre. coaching minden napra

Pintér Netti 2017-03-31

Biztos te is gondolkodtál már az ünnepi előkészületeken, és tervezgeted a feladataidat. Coaching minden napra.


Nem kell feszültned lenned, mert az alábbi két remek ötlet segítenek neked abban, hogy minden vidáman, és a gyerekeket is bevonva időben elkészüljön.

1., Tehát az előkészületek megkezdése előtt, hívd össze a családodat, ültesd le őket körbe a szőnyegen, egy papírral, és egy tollal a kezedben gyűjtsétek össze, hogy a ti elképzelt ünnepetekhez milyen feladatokat kell elvégeznetek. Szabály, hogy nincs rossz ötlet, és mindenki véleményét át kell beszélni, így fog érvényesülni a demokrácia. Lehet diktatórikusan is, de azt előbb utóbb egy forradalommal elsöprik, tehát ezt nem javaslom megvalósítási stratégiának. J Tehát ott tartottam, hogy mindenki jókat ötletel, és még az is előfordulhat a nagy ötletelésből, hogy a locsolkodó várós húsvétból családi számháborús kirándulás lesz a közeli arborétumban. Szóval mikor kialakult a program, és a hozzá kapcsolódó feladatok, szükséges előkészületek, akkor ezeket a feladatokat írd fel a papírra. Majd ennek végeztével vágd szét a papírt, úgy hogy a feladatok külön ki lapok legyenek. Ez követően a kis lapokat rakd bele egy befőttes üvegbe, vagy keverőtálba, vagy mindegy mibe,., és a család minden tagja húzzon ki egy lapot. A lapon lévő feladatok megoldásával fog a közös program sikeréhez hozzájárulni. Természetesen lehet egymásnak segíteni, ez még élvezetesebbé teszi a várakozást, és a feladatokat. Ha valaki egyedül szeretné a feladatát megoldani, de kell, hozzá segítség akkor szabadon választhat magának segítőt. Ez a közös készülődés igazán összehozza a családot. Ezzel a kis praktikával nem maradsz egyedül az ünnepi előkészületekkel, és vidámmá is teszed a családi együttlétet.

2., A másik érdekes megoldás lehet, ha valamelyik szülő szülei meglátogatja a családot néhány napra, és átveszi az anyuka, és apuka szerepét a családban. Természetesen az ünnepi előkészületeket illetően. A nagyik útmutatásai szerint kelnek, esznek, végzik a feladataikat. Most a gyerekek és a szülők is együtt néhány napra gyerekek lesznek. Ez a gyerekeknek nagyon fog tetszeni. Ha meg tudjátok oldani, akkor, aludjanak szülők a gyerekekkel egy szobában, mintha testvérek lennének. Ennek az időutazásnak azért van fontos szerepe, mert így a szülők már jobban meg tudják figyelni a főzési praktikákat, az ünnephez kapcsolódó anekdotákat.  Felidézhetik a régmúltakat, és ezt a gyermekek is élvezettel hallgatják majd. Ekkor nem baj, ha nem készül el minden időben, nem baj, ha nem lesz tökéletes valami, mert mindenki mindenben részt vesz. Nem kell sietni, ebben a játékban az együttlét, a múltidézés, és a hagyományok továbbadása a lényeg. A nagyszülők a vezetők, ők osztják ki a feladatokat, viszont a gyerekek és az unokák a boldog végrehajtók. Garantálom, hogy a nagyszülők is élvezettel fogják mesélni a régi családi sztorikat, és romantikus emlékek fogják őket boldoggá tenni. Fantasztikus közös élmény, amit az unokák is sok évig vissza fognak tapsolni, és ráadást is kérnek majd. Itt sem a produktum, és a tökéletesség a lényeg nem kell izgulni, ha a beszélgetés során a süti kicsit megpirul, ha nem délben lesz kész a sonka, vagy a tojásfestés alatt kicsit félrecsúszik a díszítő minta a közepéről. Lényeg az együttlét, és a végtelen jókedv az ünnepek alatt.

Remélem tudtam ötletet adni az ünnepi készülődések kreatív, vagy fantáziadús elvégzéséhez.

Sok boldog pillanatot kívánok neked, és gördülékeny mindennapokat.

Várom a ti ötleteiteket, vagy jól bevált praktikáitokat, a feladatmegosztásra, és a közös családi előkészületekre.

Ha szeretnél többet törődni magaddal, ha szeretnél törődni a céljaiddal, akkor jelentkezz be egy coachingomra e-maiben, telefonon, keress meg, és segítek neked a megvalósításban.

Addig is szép napot, Netti

 

Vegye fel velem a kapcsolatot!