user avatar

5 Tipp a boldog élethez

Pintér Netti 2017-03-31

HA AZT AKAROD, HOGY GYERMEKED ESTE NE ALUDJON EL. Coaching minden napra.


Biztos Te is sokszor küzdesz azzal a problémával, hogy este le akar feküdni a csemetéd az ágyába, pedig te nem is vagy fáradt, és semmilyen jó szóval sem tudod ezt megakadályozni. Fáradságos esték ezek, amelyek még a másnapra is rányomják a bélyegét, mert teljesen kipihenten mennek az iskolába, Te pedig a munkahelyedre, és nem is vagy kiégve. Az alábbi öt tipp abban segít neked, hogy ezt elkerüld. Olvass figyelmesen, és lehetőleg minél több szabályt tarts be a sikeres eredményért, a boldog élethez.

  1. Este az a legjobb, ha bármilyen TV műsort nézhet a gyermeked. Boldog boldogtalan műsorokat is. Hagyd, hogy kapcsolgasson a TV csatornái között. Ne ellenőrizd, hogy mit néz. Sőt dicsérd meg és jutalmazd az agresszív, vagy horror film nézéséért. Este a félelemtől, a lelki megrázkódtatástól biztos nem mer elaludni, mert mindenhol szörnyeket fog látni. Boldog élet!

 

  1. Este lehetőleg későn vacsorázzon, biztos, ami biztos nehéz fűszeres ételeket adj neki, amitől még a hasa is megfájdul. A hasfájás miatt biztos nem tud majd elaludni. Vacsora után még nasival is kínáld meg, pl.: chipsszel, csokoládéval, gumicukorral. Ezekre igyon jó sok Colát. Ez a gasztronómiai élmény segít a célod elérésében, és biztosítod magadnak a boldog életet, és nyugodt éjszakát.
  2.  
  3. Este ne csinálj semmit, rutinszerűen mikor együtt vagytok. Lehetőleg minden este kiszámíthatatlan legyen. Egyik este kapjon vacsorát a fent leírtak szerint, másik este ne adj vacsorát neki, hadd maradjon éhes, ezzel is gátlod, hogy elálmosodjon. Fogmosás, fürdés nem is kell, úgyis drága a szappan és a fogkrém. A pizsamáját dugd el, hogy ne találja meg. Feküdjön le utcai ruhába, vagy keresse addig a pizsamáját, amíg annyira dühös lesz, hogy már nem is bír aludni az idegességtől. Lehetőleg ekkor szidd is le valami figyelmetlenségéért. Ezzel garantálod a boldog, nyugodt éjszakát.

 

  1. Ne beszélgess a gyerekeddel, ne nyugtasd meg, ha látod rajta, hogy nagyon magába van fordulva. Had szorongjon. A beszélgetéssel még a végén feloldod a félelmeit, és még az is előfordulhat, hogy megtanulja a felmerülő élethelyzetekre a megoldást. Ne olvass neki mesét, ha mégis így teszel, meglásd, a mesehősök kalandjain keresztül megnyugszik és elalszik.
  2. Az ágyát hagyd a nappaliban, ne biztosíts neki nyugodt környezetet egy kis csendes megnyugtató kuckót puha párnákkal, és finom anyagú takaróval. Az ágy legyen kemény, és recsegős. Lehetőleg hetente új helyre rakd, hogy megzavard a gyerekedet. Legyen az ágynemű is koszos, úgyis sokszor az utcai ruhájában alszik. Ebbe az ágyba nem szívesen fog lefeküdni, csak ha már nagyon muszáj. Hurrá boldog élet!

Bízom benne, hogy a fent leírtak elnyerték a tetszésedet, és találtál köztük olyan tippet, amit Te is fogsz tudni alkalmazni gyermeked elalvásának megakadályozására. Kitartást, és sikeres munkát kívánok neked. Az út nem lesz könnyű, de az eredmény megéri a fáradozásodat.

Goranga= Légy boldog! Jelntkezz be egy coachingra, a valéódi boldog élet megtalálásáért.

Ha szeretnél többet törődni magaddal, ha szeretnéd növelni önbizalmadat, ha szeretnél törődni a céljaiddal, akkor jelentkezz be egy coachingomra e-maiben, telefonon, keress meg, és segítek neked a megvalósításban.

Addig is szép napot, Netti

Ha tetszettek a fenti tippek, kérlek osztd meg őket a barátaiddal, és ismerőseiddel.

Vegye fel velem a kapcsolatot!