user avatar

5 Hasznos tipp az elakadás ellen

Pintér Netti 2017-03-31

HOGYAN VÁLASZD KI A MEGFELELŐ CSAPATJÁTÉKOST A CSOPORTODBA. Coaching minden napra.


Ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy te választhatod ki a csoportod tagjait, akkor az alábbi tippeknek biztosan hasznát fogod venni. Rendelkezz megfelelő önismerettel, ha nincs meg a kompetenciád a választáshoz, hasznos segédeszköz lehet a személyiség teszt. Ebben tudok Neked segíteni, a kiválasztásodat tudom megbízás alapján támogatni, hogy a leghatékonyabb, csapatjátékost válaszd ki. Addig is néhány hasznos szempont.

Miért jó, ha csapatjátékosok vannak a csoportodban? Mert az ilyen emberekkel lehet a legügyesebben elkerülni, a problémákat, vagy megszüntetheti azokat, sőt akár meg is előzhetők a problémák, ha a csapatodban igazi csapatjátékosok vannak Ugyan úgy, mint a sportban.

1. tipp: Figyelj a választásnál a jellembeli tulajdonságokra. Ne válassz olyan embert, aki másként viselkedik veled, és másként más emberek társaságában, vagy akik rosszak másokkal.

2. tipp: Tudjon keményen dolgozni másokkal közösen, a lusta ember nem jó csapatjátékos, mert mindig azt nézi, kit dolgoztathat maga helyett.

3. tipp: Legyen szerény, és tudjon alázatos lenni mások javára. Ha nincsenek meg ezek a tulajdonságai, akkor nagyon nehezen kezeli a sebezhetőségét, nem lesz képes kiépíteni kapcsolatokat, a konfliktusokat is arroganciával próbálja kezelni.

4. tipp: Legyen lelkes a csapatjátékosod, mert ez hatással lesz a többiek munkateljesítményére is.

5. tipp: Kell, hogy legyen emberismerete, mert csak ezzel a tudással tudja a különböző embertípusoknál kezelni a felmerülő problémákat. Magyarán bánjon jól embertársaival.

Azonban fontos tudni, hogy nem mindenki képes csapatban dolgozni, viszont jelentkezni fog, mert nem rendelkezik megfelelő önismerettel. Lehet, hogy egyszerűen nem való neki a csapatmunkára épülő szervezeti kultúra. Ettől még lehet jó ember. Viszont semmiképpen ne válassz arrogáns, lekezelő, távolságtartó, önző viselkedésű embert a csapatodba, mert ő tönkreteszi a közösséget.

A fenti tulajdonságok megfelelő kombinációja a legideálisabb egy embernél ahhoz, hogy jó csapatjátékos legyen. Ha ilyen munkatársat tudsz magad mellé választani, akkor minőségi előnyhöz jutsz a többiekkel szemben, ami az eredményeiden is meg fog látszani.

Sok sikert kívánok Neked és csapatodnak.

Ha szeretnél többet törődni magaddal, ha szeretnél onismeretre szert tenni, szertnéd önbizalmadat növelni, ha szeretnél törődni a céljaiddal, és boldog életet élni, akkor jelentkezz be egy coachingomra e-maiben, telefonon, keress meg, és segítek neked a megvalósításban.

Addig is szép napot, Netti

Ha tetszett a fenti hasznos tipp, akkor kérlek, oszd meg barátaid körében is.

Vegye fel velem a kapcsolatot!