user avatar

5 Hasznos tipp

Pintér Netti 2017-03-31

HOGYAN VÁLASZD KI A MEGFELELŐ CSAPATJÁTÉKOST A CSOPORTODBA. Coaching minden napra.


Ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy te választhatod ki a csoportod tagjait, akkor az alábbi tippeknek biztosan hasznát fogod venni.

Miért jó, ha csapatjátékosok vannak a csoportodban? Mert az ilyen emberekkel lehet a legügyesebben elkerülni, a problémákat, vagy megszüntetheti azokat, sőt akár meg is előzhetők a problémák, ha a csapatodban igazi csapatjátékosok vannak Ugyan úgy, mint a sportban.

1. tipp: Figyelj a választásnál a jellembeli tulajdonságokra. Ne válassz olyan embert, aki másként viselkedik veled, és másként más emberek társaságában, vagy akik rosszak másokkal.

2. tipp: Tudjon keményen dolgozni másokkal közösen, a lusta ember nem jó csapatjátékos, mert mindig azt nézi, kit dolgoztathat maga helyett.

3. tipp: Legyen szerény, és tudjon alázatos lenni mások javára. Ha nincsenek meg ezek a tulajdonságai, akkor nagyon nehezen kezeli a sebezhetőségét, nem lesz képes kiépíteni kapcsolatokat, a konfliktusokat is arroganciával próbálja kezelni.

4. tipp: Legyen lelkes a csapatjátékosod, mert ez hatással lesz a többiek munkateljesítményére is.

5. tipp: Kell, hogy legyen emberismerete, mert csak ezzel a tudással tudja a különböző embertípusoknál kezelni a felmerülő problémákat. Magyarán bánjon jól embertársaival.

Azonban fontos tudni, hogy nem mindenki képes csapatban dolgozni, lehet, hogy egyszerűen nem való neki a csapatmunkára épülő szervezeti kultúra. Ettől még lehet jó ember. Viszont semmiképpen ne válassz arrogáns, lekezelő, távolságtartó, önző viselkedésű embert a csapatodba, mert ő tönkreteszi a közösséget.

A fenti tulajdonságok megfelelő kombinációja a legideálisabb egy embernél ahhoz, hogy jó csapatjátékos legyen. Ha ilyen munkatársat tudsz magad mellé választani, akkor minőségi előnyhöz jutsz a többiekkel szemben, ami az eredményeiden is meg fog látszani.

Sok sikert kívánok Neked és csapatodnak.

Ha szeretnél többet törődni magaddal, ha szeretnél törődni a céljaiddal, akkor jelentkezz be egy coachingomra e-maiben, telefonon, keress meg, és segítek neked a megvalósításban.

Addig is szép napot, Netti

Ha tetszett a fenti hasznos tipp, akkor kérlek, oszd meg barátaid körében is.

Vegye fel velem a kapcsolatot!