user avatar

A PÁRKAPCSOLAT 5 SIKERES ESZKÖZE

Pintér Netti 2020-06-09

A coaching Új erőt ad: segít megoldani a problémáid.


A PÁRKAPCSOLAT 5 SIKERES ESZKÖZE

Ritka az a párkapcsolat, ami nem kerül néha gödörbe. Ha azonban idő előtt felismeritek, hogy ezek milyen kapcsolati problémák lehetnek, akkor sokkal nagyobb esélyetek lesz arra, hogy megoldjátok, vagy megelőzzétek őket.

Annak ellenére, hogy minden kapcsolatnak van nehézsége és mélysége, a sikeres párok megtanulták, hogyan kell kezelni az akadályokat, nézeteltéréseket, és hogyan kell tovább folytatni szerelmi életüket, mondja Mitch Temple házassági és családi terapeuta, a The Marriage Turnaround szerzője. Dolgoznak azon, hogy megoldják a gondokat és megtanulják, hogyan kell átélni a mindennapi élet összetett kérdéseit. Sokan önsegítő könyveket és cikkeket olvasnak, szemináriumokon vesznek részt, tanácsadásra mennek, megfigyelnek más sikeres párokat, vagy csak egyszerűen próbálkoznak, és néha hibáznak.

Elaine Fantle Shimberg, a Blending Families szerzője szerint az összes kapcsolati akadály a rossz kommunikációból származik. (Szerintem az egyik akadály, de a kommunikáció mögött lehetnek ott még más okok is pl.: közös cél, a kapcsolat változása, világnézet, szocializáció, szeretet nyelv stb.)

Kommunikáció megoldó stratégiák:

1.    Szervezzél személyes találkozót a pároddal - mondja Shimberg. Ha együtt vagy vele, tegyétek le a mobiltelefonokat, tedd le a gyerekeket, kutyát, macskát… (ha vannak) az ágyba, helyére. Beszélgessetek egymásra értőn figyelve, ne a gyerekre, a telefonra….

2.    Ha nem tud „kommunikálni” anélkül, hogy megemelné a párod a hangját, menjetek nyilvános helyre, például a könyvtárba, a parkba vagy az étterembe, ahol ezt nagy valószínűséggel nem teszi meg. Ezzel lesz egy új helyzet ami lehetőség, hogy másként beszéljetek egymással.

3.    Állítsatok be néhány szabályt. Próbáljátok meg nem félbe szakítani a másikat beszélgetés közben mindaddig, amíg a partner beszél, vagy iktassátok ki tudatosan a hibáztató mondatokat, mint például: „Te mindig ...” vagy „Soha ...”.

4.    Használd a testbeszéd „nyelvet”, hogy megmutasd a párodnak, hogy figyelsz rá. Ne nézd az órádat, vagy ne piszkáld a körmöd. Fordulj felé, ha beszélgettek, ne legyen egyikőtök sem háttal a másiknak, pl.. konyhában főzés közben. Így a másik ember tudja, hogy valóban érdekel a véleménye, nem csak úgy mellékesen….

5.    Mondd vissza, amit mondott, ha erre van szükség a megértéshez, vagy, hogy hallja meg mit is mondott. Ha igazad van, a másik megerősítheti, vagy a másik ember lehet mást értett, akkor értelmezzétek közösen. Jöhetnek a kérdések a megértéséhez. Ezzel elkerülhetitek, „de én azt gondoltam, vagy én ezt értettem” típusú félreértéseket.

 

A coaching Új erőt ad: segít megoldani a problémáid.

Motivációs ereje izgalmas kutatásokon alapszik: számos érdekes lehetőséget, történetet tartogat a számodra.

Jelentkezz! Nekem Te vagy a legfontosabb.

Jelentkezés: Juhászné Pintér Anett design coach, mediátor:30/310-0461

Vegye fel velem a kapcsolatot!