user avatar

5 dolog az önismerethez

Pintér Netti 2019-11-27

önismeret sikeresen coachinggal


5 dolog az önismerethez

  1. Az érzésekről való beszéd segít az érzelmi intelligencia fejlődésében, mert segít jobban hozzáférni az érzéseinkhez. Segít abban, hogy észrevegyük, hogy az érzéseink hogyan vesznek részt a csoportos problémamegoldó helyzeteinkben.
  2. A coach dolga, hogy egy-egy átélt eseményt a sokféle résztvevői tapasztalat megbeszélésével segítse megérteni. Mert az is kiderül, hogy az eseményeket sokféleképpen lehetett meglátni, és sokféle igazság is van. Az is fontos része az érzelmi és társas intelligencia fejlesztésének, hogy észre vegyük és elfogadjuk, hogy egy-egy eseményt sokféleképpen lehet átélni és értelmezni.
  3. Amiről azt hisszük, hogy objektív tény, arról gyakran kiderül, hogy nagyon is szubjektív. És ez segít az önmagunkra való figyelés – az önreflexió fejlődésében. 
  4. A coach – miközben birtokában van a témához szükséges ismereteknek, - az ismeretátadó szerep helyett (vagy mellett) a fő feladata a résztvevői élmények megszervezése, és az élményfeldolgozás segítése.
  5. Azt szervezi, hogy a résztvevő élményeket szerezzen a coaching alkalmával az témából, az élményeiket megosszák egymással és megbeszéljék a történéseket, tapasztalati úton tanuljanak és fejlődjön az önreflexiós képesség, és ezzel elérje a részvevő a céljait.

A coaching Új erőt ad: segít megoldani a problémáid.

Motivációs ereje izgalmas kutatásokon alapszik: számos érdekes lehetőséget, történetet tartogat a számodra.

Jelentkezz! Nekem Te vagy a legfontosabb.

Jelentkezés: Juhászné Pintér Anett design coach, mediátor:30/310-0461

 

Vegye fel velem a kapcsolatot!