user avatar

Hasznos tippek önmagunk megismeréséhez.

Pintér Netti 2019-05-31

Hasznos tippek önmagunk megismeréséhez coachinggal


Hogyan lehetsz sikeresebb az önismeretben?

Steve Jobs, az Apple „atyja” meghatározása szerint a design ma már: „Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.” Azaz: A design nem azt jelenti, hogy valami hogyan néz ki, hanem azt, hogy hogyan működik. Jobs definíciója szerint tehát a külső, az esztétikum csak a felszín, a design lényegi értelme sokkal inkább a kreatív problémamegoldás.

Írj le mindent

Szintén egy sokat hallott, és nagyon egyszerű tipp, mégse fogadják meg sokan. Pedig, a legsikeresebbek folyamatosan használják, legyen szó Bill Gatesről, Richard Bransonról, vagy akár Eminemről.

Azt javasolják, hogy mindent írj ki magadból. Ötleteket az új projektedhez, információkat, érdekességeket, hogy ne foglalják a helyet az agyadban. Ráadásul nagyobb eséllyel cselekszel, ha le is írtad. Ne hidd azt, hogy mindenre fogsz emlékezni, ez lehetetlen. Ezt a tippet én már megfogadtam, és valóban sokat segít.

Mondj sokszor nemet

Alapvetően ezt is sokszor hallottuk már, viszont Jeff Weiner, a LinkedIn igazgatója, nem csak „nemet” mond, hanem egy egész listát készít belőle. Érdemes lehet neked is minden olyan tevékenységedet, szokásodat végigvenni, és megnézni, melyek azok amik nem visznek előre. Ezt követően pedig minden reggel átnézni, hogy mi mindenre kell nemet mondanod, hogy ha felmerülnének a jövőben.

Steve Jobs is következőt mondta: „Az emberek azt hiszik, hogy a fókuszálás azt jelenti, hogy arra mondasz igent, amire koncentrálni akarsz. A fókuszálás azonban nem ezt jelenti. Arra vonatkozik, hogy nemet mondasz arra sok száz másik dologra, ötletre ami létezik.”

Például, ilyen lehet, hogy ne e-mailezéssel kezdjem a napot, vagy reggelente nincsenek megbeszélések, esetleg nincs reggeli kávé, amíg nem reggeliztem. Nem csak a munkával kapcsolatos cselekedeteinkben lesz hasznos egy ilyen lista, hanem a magánéletben is.

Egy kis idő után rögzülni is fognak, de a lista átnézése, még akkor is maradjon meg reggeli rutinként, amikor már betéve tudod azt. Sőt! Igyekezz hozzá írni még több dolgot, és javítsd ezzel is a hatékonyságodat.

 „A kutatások szerint a coaching megtérülése anyagiakban mérve is többszörös, nem beszélve a pozitív érzelmi hozadékokról: a biztonságról, a "fontos vagyok és támogatnak, amikor szükségem van rá" érzésről, a konfliktus helyzetek csökkenéséről, a jobb minőségű szakmai és emberi működésről” - Medgyesi Kriszta. HR portál Coachinggal a párkapcsolatért.

Ismerd meg azokat a tudományosan bizonyított módszereket, melyek segítenek felgyorsítani a vágyott célod elérését!

Te alkalmazol valamilyen időgazdálkodással kapcsolatos technikát? Ismersz még néhány hasznos applikációt? Írd meg kommentben, hogy mások is kipróbálhassák.

Hasznosnak találtad? Szeretnéd folytatni a tanulást? A garantált testi-szellemi felfrissülés/ megújulás érdekében, Egy csésze Organo finom és egészséges, kellemesen frissítő kávéval, teával várom az időpontra/alkalomra érkező vendégeket. Bejelentkezés a coachingra: 30-310-0461 

Vegye fel velem a kapcsolatot!