user avatar

5 dolog a sikeres párkapcsolat eléréséhez

Pintér Netti 2019-04-20

Ha párkeresésre adod a fejed, jó, ha tudod.


Szomorkodás helyett a tettek mezejére kell lépni

Ha párkeresésre adod a fejed, jó, ha tudod.

1000 férfira hány nő jut? az érett önismerethez.

Statisztikailag: Infók településméret szerint. Ebből kiderült, hogy nők szempontjából községekben a legjobb lakni, hiszen ott egészen 60 éves korig kevesebb a nő egy adott korosztályon belül, mint a férfi. A legkevésbé Budapesten rózsás a helyzet, hiszen itt már húszéves kortól a nők javára billen a mérleg, aztán a kor előrehaladtával egyre inkább dől: míg huszonévesen 1000 férfira 1048 nő jut, addig a negyvenes korosztályban már 1079, az ötvenesben 1258, 80 fölött pedig rémisztően sok: 2287.

Tanulságnőként nem ülhetsz a babérjaidon, és nem várhatod, hogy majd a Sors intézi neked a szép szőke herceget, méghozzá minél idősebb vagy, annál kevésbé! Keresd aktívan a lehetőségeket, kérj segítséget egy Coachtól, járj el közösségekbe, rendezvényekre!

Persze, férfiként sem ülhetsz a babérjaidon, de jó hír, hogy harminc fölött az esélyeid jóval nagyobbak a társtalálásra, mint a korosztályodban lévő nőknek.

EGYRE TÖBB AZ EGYEDÜLÁLLÓ

2011-ben jóval több a nőtlen/hajadon családi állapotú lakos, mint 2001-ben volt. Míg anno a huszas korosztályban kb. 70% volt a nőtlen illetve hajadon, addig 2011-ben ez az arány jóval 80% fölött van. A harmincasok körében 20%-ról 40%-ra emelkedett ez az arány tíz év alatt, és a negyvenes korosztály esetében is megduplázódott.

Ha nemenként vesszük szét a fenti adatokat, azt látjuk, hogy például a harmincas korosztály esetében a nőtlen férfiak aránya 10 év alatt 30%-ról 50%-ra, a hajadon nők aránya 17%-ról 32%-ra ugrott fel.

Az elváltak aránya a huszasok és harmincasok körében csökkent (a házasságok száma is csökkent, így érthető), a negyvenesek körében viszont nőtt.

Tanulság: Nem ciki egyedülállónak lenni! Itt az ideje kiverni a fejedből ezt az önbizalomcsökkentő ósdi gondolatot!

TÖBBEN KERESNEK TÁRSAT GYEREKKEL

 Lássuk, hogyan alakult az egyedülálló szülők aránya. Nos, 10 év alatt az egyedülálló gyermekes anyák aránya 6%-kal nőtt, az egyedülálló gyermekes apák aránya pedig 1%-kal. Mindeközben az gyermeket is nevelő élettársi kapcsolatok aránya 7%-ról 12%-ra emelkedett, a gyermekes házaspárok aránya 10%-kal csökkent.

Tanulság: Lehetséges, hogy leendő párodnak gyermeke lesz. Gondold végig, el tudod-e fogadni ezt a helyzetet, vagy sem.

Mit szólsz a fentiekhez? Nem túl szívderítő? vagy pont, szuper a helyzet? Oszd meg gondolataidat velem!

Várom kommentjeitek, észrevételeiteket, hogy hogyan tetszett a téma. További javaslataitokra feltétlenül számítok a te coachod.

Ha szeretnél többet törődni magaddal, ha szeretnél törődni a céljaiddal, nagyobb önismeretre szert tenni, akkor jelentkezz be egy coachingomra e-maiben, telefonon, keress meg, és segítek neked a megvalósításban. 30-310-0461

Addig is szép napot, Netti coach

 

Forrás: Társkereső kalauz

Vegye fel velem a kapcsolatot!