user avatar

3 ok, hogy MIÉRT HASZNOS FOGLALKOZNI A KONFLIKTUS KREATÍV KEZELÉSÉVEL

Pintér Netti 2019-03-19

A coach tanácsa konflikusok megoldására, önismereti kérdések


3 ok, hogy MIÉRT HASZNOS FOGLALKOZNI A KONFLIKTUS KREATÍV KEZELÉSÉVEL A design coach jótanácsa

  1. ok Az élettel való elégedettséghez kell, hogy tudjak konfliktust kreatív módon megoldani. Miből adódik a konfliktus? „Nyáron nyaralok, télen telelek” (Micimackó) önmagamból fakad, hogy mennyire vagyok elégedett azzal amit elértem, megteremtettem magam körűl. Ha nyár van akkor nem a télbe vágyom, mert ezzel magamban hozom létre a konfliktust, hisz, ha a valóság, és az elvárás között különbség van az fáj. Külvilággal való kapcsolatunk minőségét tükrözi, illetve az önismeretre reflektál. 2. ok Mindenki a saját rá jellemző módon látja a világot, jellegzetes életlátással, életfilozófiával(ontológiával) rendelkezik. Mások nézőpontját is megismerhetem, ha foglalkozom a megoldással.
  2. 3. ok Időt és energiát is spórolhatsz, a minőségi kezeléshez, ha a következő szempontot figyelembe veszed: -Mit tartanál a legfontosabbnak, mire lennél büszke 1 nappal a halálod után? „Aki megtalálja életét, elveszíti azt, aki elveszíti, megtalálja azt.” Máté evangéliuma Design coaching szempont: Képzeljük el egy pillanatra, hogy az Te problémád, konfliktusod milyen jelentőséggel bírna egy nappal a halálod után! -Büszke lennél arra, hogy azzal a kérdéssel foglalkozol éppen, ami eddig a leginkább izgatott, vagy hagynád, eleresztenéd? A konfliktusokat sokszor a kőlevesekhez lehet hasonlítani, miből főzzük a kő levest? Kőből. Ha az alapanyag ilyen kemény, nehéz megpuhítani. Ha a résztvevők is kőként viselkednek, akkor nehézkes egyezségre jutni.
  3.  
  4. Ha szeretnéd fejleszteni önmagad, önismeretedet és a környezeteddel a kapcsolatodat, akkor jelentkezz egy design coachingra, ahol rengeteg új szempontot ismerhetsz, meg, mely segíti az önismereted is eredményesen tudod hasznosítani a kapcsolatépítéseidben is.

Várlak szeretettel: 0630-310-0461, Netti

Vegye fel velem a kapcsolatot!