user avatar

OKTÓBER A CÉGEK, VÁLLALKOZÁSOK HÓNAPJA A SZKAFANDEREN

Pintér Netti 2018-10-11

5 alapelv a sikeres együttműködéshez


OKTÓBER A CÉGEK, VÁLLALKOZÁSOK HÓNAPJA A SZKAFANDEREN

5 alapelv a sikeres együttműködéshez, és sok kérdés, mert coach vagyok

 

Miért nem tud az emberek többsége kooperálni? Kivel kellene kooperálni? Jó az, ha a dolgozóimmal kooperálok?

Konkurencia, miért működjek együtt vele? Lehet, hogy nagyobb projekt is megvalósítható a kooperálással? Lehet, hogy csak a saját szemszögünkből nézve nem is látjuk a csillagokat, a sokkal nagyobb célokat, amit ha szövetségeket kötünk, akkor el is érhetünk, de egyedül soha nem leszünk rá képesek. Miért? Mert a nagy célok megvalósításához sok kompetencia kell, ami a kooperáció eredményekén létrejövő erőforrásokkal megvalósítható lesz.

Szerintem a 21. század nagy feladata, hogy tanuljunk meg kooperálni, mert minőségi eredmények érhetők el, nagyobb profit, mint egyedül.

Bizony a dolgozóval, mert ő készíti el a termékedet, ő végzi el a szolgáltatásodat. Mert az elismert, és magát fontosnak érző dolgozó lojális, nem hagyja ott a céged, és még minőségi munkát is végez. Naivitás azt hinni, hogy egy technokrata vezetési stílus minőségi munkavégzést eredményez. Az ilyen vezető háta mögött mindig megy a pletyka, és nem a munka. Az ilyen vezetőt kinevetik és lenézik a munkavállalók, és az első alkalommal faképnél hagyják.

Bizony a konkurenciával a megfelelő keretek meghatározásával, szerződésbe foglalásával. Mert sokkal több erőforrás lesz a cég birtokában. Az összeadódott erőforrásokkal nagyobb munkák is megvalósíthatóak lesznek, és nagyobb presztízst eredményez. Persze kihívás intelligens módon szövetséget kötni, igen vannak benne veszélyek, de ez visz előre. A kihívások, az új lehetőségek, és az új magasabb eredmények ígérete.

Design coching? Igen, mert jön a kérdés:

HOGYAN?

Először standardizálj:

1.    Legyen egy moderátor, aki tanult szakember, mondjuk egy mediátor, aki a nézeteltéréseket tudja kezelni, és a szubjektivitást objektivitássá alakítja.

Miért kell a moderátor?

A suliban arra tanítottak minket, hogy „Önálló munka” a feladat megoldás. Tehát belénk nevelték a suliban a kooperáció ellenességet.

2.    Legyen egy design coach aki szuper kérdéseket tud feltenni, és nincs semmi érdeke, vagy haszna a létrejövő eredményt illetően.

Miért kell a design coach?

Mert az eddigi gondolkodásoddal pont eddig tudtál eljutni, vagy pont a szokásaid akadályoznak az előre jutásban. Az élet nem feladat lista, amit ki kell pipálni. Az élet a hogyanokra adott válaszok produktuma.

3.    Adj bizalmat, magadnak, és a körülötted lévő világnak.

Miért igen?

Mert ha meg tanulunk bízni egymásban páratlan eredményekre, leszünk predesztinálva.

4.    Rendelődj alá a döntésednek, és a minőségi keretnek. Ez már nem a standardizálás, itt jön a design coach megint, aki támogat, és végig ott van Veled az úton.

Miért igen?

Mert csak a minőség az, ami érték, mindig a legnagyobb alázattal végezd a munkádat, mert ekkor tudod a minőséget tartani.

5.    Ne tegyél gagyi, középszerű dolgokat. Miért lenne ez jó Neked?

Miért ne?

Mert az nem Te vagy, és itt Te vagy a legfontosabb, és a Te álmaid, célod.

 

Még rengeteg szempont van, és asszociáció, ami segíti a cégedet, vállalkozásodat. Keress Pintér Netti Design Coach, a tervezői gondolkodás szakértője vagyok, rendelkezem mediátor képzettséggel, LIFE és business Coach életvezetési, üzleti tanácsadó minősítéssel. Rendelkezem továbbá IACM-CBLC nemzetközi tanácsadói fokozattal. A Magyar Coachszövetség, a Rezilienciáért, azaz az Életminőség, és a Szervezeti Kultúra Javításáért Alapítvány tiszteletbeli tagja vagyok. 

 

 

 

Vegye fel velem a kapcsolatot!