user avatar

MIT SZERETNÉL ELÉRNI? HOGYAN SEGÍT A CÉLOK ELÉRÉSÉBEN A DESIGN TANÁCSADÁS?

Pintér Netti 2018-08-17

A DESIGN COACHING-OT NEVEZHETJÜK LIFECULTURE-NAK


 

MIT SZERETNÉL ELÉRNI? HOGYAN SEGÍT A CÉLOK ELÉRÉSÉBEN A DESIGN TANÁCSADÁS?

A DESIGN COACHING-OT NEVEZHETJÜK LIFECULTURE-NAK, AVAGY KÖZÖS IGENEK ..VAGY TIPPEK, INSPIRÁCIÓK NŐKNEK, FÉRFIAKNAK ÉS KÖZÖSSÉGEKNEK.

A Coaching egy interaktív, személyiségközpontú tanácsadó, és kísérő folyamat. A Coaching egy bizalmi üzletág.  A világon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő design thinking módszertan, a Design (ontológiai) coaching során három területet veszünk célba: a testet (élettan, testtartás), a hangulatokat, és legfőképpen a nyelvet. Nyelvünk a testünk és az érzelmeink felelős kommunikátora. Használata kiemelt szerepet kap a coachingban. A gyakorlatok segítenek a coachee által használt nyelvet gondolatai, érzelmei és testi állapotai felelős, mások számára vonzó kommunikátorává tenni. Gyakran azt hisszük, hogy tudjuk, hová akarunk elérni az életben, abban azonban már kevésbé vagyunk biztosak, hogyan juthatunk el odáig. Az Design (ontológiai) coaching nem egy előre megszerkesztett forgatókönyvet ajánl. Nem mondja meg, hogyan kell viselkedni, mit jelent boldognak lenni, hogyan kell élni, ki a jó apa, milyen a nagyszerű anya, a felelős munkavállaló, a követhető vezető. Sokkal inkább abban segít, hogy pontosan fogalmazzuk meg a céljainkat. Megmutatja, hogyan bővítsük a lehetőségeinket, mi módon tudunk élhetőbb és örömtelibb jövőt tervezni magunknak. Miben áll design thinking módszertana? Ezt a legegyszerűbben talán a designer, a tervező munkájából kiindulva lehet megmagyarázni. A designer – a természettudóssal szemben, aki a természeti világot tanulmányozza – mesterséges dolgok (tárgyak, eszközök, szolgáltatások stb.) megalkotásával foglalkozik. A tudomány elméleti tárházával ellentétben, a tervező eszközei gyakorlatiak. Mivel legfőbb célja, hogy a mindennapi élethez kapcsolódó, az emberek életét kényelmesebbé, boldogabbá, szebbé tevő, kreatív, innovatív megoldások keresése. A design középpontjában az ember, pontosabban az emberi szükségletek állnak. Az élet sokféle területére vonatkozhat. De alapvetően mindig az a kérdés a mozgatórugója, hogy az embernek mire van szüksége, hogyan tehető egyszerűbbé, szebbé, kényelmesebbé az élete.

Ha szeretnél többet törődni magaddal, ha szeretnél törődni a céljaiddal, akkor jelentkezz be egy coachingomra e-maiben, telefonon, keress meg, és segítek neked a megvalósításban.

Addig is szép napot, Netti

Ha tetszett a téma, kérlek, oszd meg ismerőseid, barátaid között. Köszönöm a támogatásodat.

Vegye fel velem a kapcsolatot!