user avatar

A jövö versenyelőnye, ha Coachot bízok meg az emberi erőforrások maximalizálására?

Pintér Netti 2018-07-22

Létezik-e azonnali beavatkozás? Coaching minden napra.


A jövö versenyelőnye, ha Coachot bízok meg az emberi erőforrások maximalizálására?

Coaching minden napra

Az emberi erőforrás menedzselése, mint a jövő versenyelőnye, óriási kihívás elé állítja a vállalatokat, vállalkozásokat.

Nem működnek a régi eszközök sem a toborzásban, sem a munkaerő megtartásában olvasható a OHE blog szerint.

“Azonnali és hatékony beavatkozásra volna szükség az IT-képzések terén, mert rémisztő a munkaerőhiány – olvasható a bitport.hu-n.

Létezik-e azonnali beavatkozás?

Minden területre kihat a magyar munkaerőpiacot egyre nagyobb mértékben sújtó munkaerőhiány. A probléma egyre összetettebb – derül ki az IVSZ belső felméréséből. A napokban publikát felmérés arra tett kísérletet, hogy egy nyitott kérdés segítségével feltérképezze az IKT-munkaerőpiac tünetegyüttesét.”

Miért van ekkora baj a munkaerő piacon?

Miért nem tudják a munkaadók megtartani a munkaerőt?

Egy kis áttekintéssel kezdem az korábbi munkaügyi módszerekről.

A személyügyek menedzselését Nyugat-Európában az 1980-as években felváltja az emberi erőforrások menedzselése, ti. felismerték a szervezetek, hogy minőségi teljesítményüket csak elkötelezett munkaerő révén növelhetik. Megnőtt a megegyezés szerepe, felismerték a csapatmunka előnyeit.

Ebben a fázisban alakulnak ki a korszerű EEM olyan elemei, mint az emberi erőforrás tervezés, toborzás, kiválasztás, munkakörelemzés és -tervezés, munkakör-értékelés, teljesítményértékelés, kompenzáció, képzés-fejlesztés, karriermenedzsment, szervezeti kommunikáció, emberi erőforrás információrendszerek, munkaügyi kapcsolatok, elbocsátások, leépítések.

Néhány kulcsfontosságú szempontból a személyügyek menedzselése azonos az emberi erőforrások menedzselésével, így például: természetes törődés az emberekkel és szükségleteikkel, hatékony módszerek megtalálása, hogy kiválasszuk, képezzük, minősítsük, tovább képezzük és jutalmazzuk őket, ugyanakkor néhány szempontból különböznek

A 80-as évek legvégétől egyre többen hangsúlyozták a stratégiai szemlélet fontosságát, valamint a terület stratégiai szerepének növekedését. Az új szemlélet az intézmény eredményességéhez és hatékonyságához való hozzájárulását helyezi előtérbe: az emberi erőforrások menedzselésének fókuszában a stratégiaalkotás és annak megvalósítását támogató tevékenységek állnak.

Ennek támogatására kiváló eszköz a design coaching.

A stratégia emberi erőforrás menedzsment szoros kapcsolatban áll a szervezeti működés többi elemével: a környezeti kihívásokkal, az intézmény stratégiájával és struktúrájával, az intézmény alapvető versenyképességeivel, valamint természetszerűen magával az emberi erőforrás menedzsment rendszerekkel. Ezek együttese biztosítja mind a szervezet, mind az egyén sikerességét.

A stratégiai emberi erőforrások menedzselése sikeressége-sikertelensége nem értékelhető önmagában. Az egyetlen érvényes sikerkritérium az, hogy az SEEM mennyire járul hozzá az intézmény stratégiai céljainak megvalósításához. A legkorszerűbb, legdivatosabb, legkreatívabb megoldások is hiábavalók, ha nem támogatják az intézményi stratégiát, és megfordítva, a funkció eredményes lehet anélkül is, hogy látványosan új módszereket, technikákat vezetne be, „csupán" józan pragmatizmussal és hasznosan szolgálja az átfogó célok elérését.

A coaching alkalmával, mind a munkaadó mind a munkavállaló érdekei tudnak eredményesen érvényesülni, a 21. század legkiválóbb eszköze a design gondolkodás a profit maximalizálására.

Kezdeményezésed a jövő felé, azaz mindenki szabadon eldöntheti, hogy milyen sikereket akar elérni, akár magánéleti, akár karrier, vagy mindkettőre vonatkozóan. Érdeklődjön nálam a +36-30-310-0461 telefon számon a coaching részleteiről, díjmentes felméréssel, és kedvező egyedi csomag ajánlatokkal segítem sikeres cégét még nagyobb magaslatokat elérni.

Szép napot, az Ön Design Coacha, Netti

 

Irodalomforrás: Humán erőforrás menedzselése Tóth Béla (2011) Szegedi Tudományegyetem Közoktatási Vezetőképző Intézet

 

 

 

Vegye fel velem a kapcsolatot!