user avatar

Mi a design gondolkodás?

Pintér Netti 2018-06-04

Kezdeményezésed a jövő felé, azaz mindenki szabadon eldöntheti, hogy milyen sikereket akar elérni, akár magánéleti, akár karrier, vagy mindkettőre vonatkozóan.


Mi a design gondolkodás? Az egyéni életút felfedezése?

Először megköszönöm, hogy megtisztelsz a figyelmeddel, és érdeklődsz a design coaching iránt.

Kezdeményezésed a jövő felé, azaz mindenki szabadon eldöntheti, hogy milyen sikereket akar elérni, akár magánéleti, akár karrier, vagy mindkettőre vonatkozóan.

Sok felkérést kapok, hogy magyarázzam el a design coaching lényegét, miért más ez a módszer? Minden coaching, megoldás jó, ha az ügyfél megelégedése teljesül.

Nekem a lelkes, és eredményes, gyakorlatban hosszan fenntartható eredményt elérő ügyfél a munkám igazi sikere. A titok a designben van, ami mint egy mérnöki munkában tervet jelent.

Nézzük tehát mi a design gondolkodás.

Egy tanács nélküli beszélgetés, amit a szolgáltatásomon professzionális kérdésekkel vezetlek. Az érdeklődő, hoz egy élethelyzetet, ami foglalkoztatja, amit meg szeretne oldani. ( pl.: nehéz választási lehetőség párkapcsolati akadály, gyermekneveléssel járó konfliktusok, munkahelyi ellenérdekek feldolgozása… ) A hozott helyzetet a coachee a coach módszerek segítségével (pszichologizálás nélkül) oldja meg. Ha valaki keresi a javulást és fejlődési lehetőséget, nem fél egy (szakembert) coachot megkeresni, hogy újabb rálátást keressen arra a helyzetre, ami foglalkoztatja, már nagyot lépett előre a sikeres minőségi élet felé. (Az egyszerű, de eredménytelen hibáztató magatartás helyett egy kooperatív megoldás)Teljesen új lehetőségek tárulnak fel, egy coaching alkalmával, ami az egyén kompetenciájához igazodik. Szuper lehet a házilag megvart kosztümöt hordani, de egy Coco Chanel kosztümre sok nő szívesen lecserélné.

Miért nem ugyanazt a hatást váltja ki egy házilag készített kosztüm, mint egy Chanel?

Mert professzionálisan megkomponált, több évtizedes tudás van mögötte. A coaching alkalmával a szakértő által vezetett beszélgetésen minőségi megoldások tárulnak fel a coachee előtt, amiből ő választja ki a számára legjobb megoldást.

Miért nem elég, ha csak én gondolkodom a megoldáson?

Mert ugyanazon sablonok alapján gondolkodunk újra meg újra, és ezek mindig hasonló eredményeket hoznak magukkal, ideig-óráig hozhatnak az újdonságok pozitív attitűdöt az életünkbe, de tartós változás nem várható, a dolgokat ugyanúgy szemléljük, mint eddig. Ha jobbat szeretnél, ha minőségben szeretnél előrébb lépni, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy a saját erőforrásaidat megismerve, újabb perspektívákat meglátva, jobb eredményt érjél el velem. (támogatóval).

Miért nem elég csak az eddig bevált módszer, megoldási stratégia egy helyzetre?

Mert ha jobb eredményt szeretnél elérni, vagy számodra gyümölcsözőbb helyzetet, akkor újabb módszerrel kell rálátást kapnod a Téged foglalkoztató helyzetre. Én ebben segít Neked.

Miért nem elég, ha a szomszéd, testvér, szülő, barát segít gondolkodni a helyzeten?

Mert az ő szubjektivitásuk a legjobb szándék ellenére sem a legjobb megoldást eredményezi a számodra. Az ő szempontrendszerük a tiedtől biztos eltérő. Pl.: a szüleid az árát nézik valaminek, Te a minőséget, a barátod azt, hogyan kell majd összeszerelni, a barátnődet a színe érdekli, stb….szóval a mások szubjektív szempontrendszere a legnagyobb igyekezet ellenére sem tudja a számodra lehető legjobb megoldást meghozni, hiába is vágysz rá. A megoldás benned van, ezt kell megtalálni.

Ha elég vonzó ez az ajánlat számodra, hogy minőségibb megoldást keress a jelenlegi helyzetedre, keress telefonon, vagy e-mailben. Egyeztetünk egy számodra megfelelő időpontot és találkozunk a Te design gondolkodód.

Addig is szép napot, Netti

Oszd meg, ha másoknak jó lehet.

Vegye fel velem a kapcsolatot!