user avatar

Kérdések hozzád, amelyek új perspektívákat hoznak az éltedbe

Pintér Netti 2018-02-15

Ezek a kérdések nagyobb hatással lehetnek az életedre, mint gondolnád Coaching minden napra


Kérdések hozzád, amelyek új perspektívákat hoznak az éltedbe:

Amit most csinálsz ez az amit valóban szeretnél? Ha nem akkor miért vagy ott, és miért csinálod azt amit csinálsz. Ha ebben a helyzetben vagy javaslom az következő gyakorlat elvégzését. Kérlek kicsit fordítsd a fejed jobbra. Kész? Akkor most fordítsd balra. Kész? Szorít valaki pisztolyt a fejednek? Nem? Akkor Te ezt szívesen csinálod, mert senki nem kényszerít rá. Ha valami ellentmondást érzel, akkor keress egy coachot aki segít Neked megfejteni a helyzetedet.

Ebben a pillanatban aggódsz valamin? Mindig aggódsz vagy csak bizonyos helyzetekben? Amikor nem aggódsz, akkor milyen kompetenciákkal rendelkezel? A megfelelő felkészülés, az önismeret sokat segít egy ilyen helyzetben illetve néhány coaching is sikerre vezet.

Mi az ami még ennél is rosszabb lehetne? Ha van ilyen, akkor nem is olyan rossz a helyzet, csak meg kell keresni egy coachot.

Miért halogatod a döntésedet? Ha három egymást követő nap nem végeztél el egy feladatot, akkor az már nem is fontos, mert ha az lenne akkor már elvégezted volna, tehát mehet a szép múltba, vagy nem is fontos, akkor meg ne rágódj rajta.

Mi az amit imádsz csinálni, szenvedéllyel? Na ezekre a dolgokra érdemes az összes szabadidődet rászánni, ebből építkezel, és ez ami minőségi szintre emeli az életedet.

A tennivalód melyik részét lehet kiszervezni? Az összes háztartási munkát, gyerekkel kapcsolatos feladatot, bevásárlást, banki ügyintézést, rokonlátogatást te végzed? Gondold át a feladatlistát, és szervezzétek, át osszátok fel a feladatokat egyenlő arányba, hogy mindenkinek egyenlően legyen a felelőssége a közös boldog élet elérésében.

Mire megy el a legtöbb időd? Szóval nem árt két napig becsülettel mérni a feladatok elvégzésére szánt időt. Igen stopperral, javasolt egy jegyzetfüzetbe le is rögzíteni, hogy valóban szembesüljünk az objektív adatokkal, a szubjektív érzékeléssel szemben. Az ember meglepődik micsoda semmiségekre megy el oly sok drága perc.

Mire megy el az időd feleslegesen? Melyek, azok az átszervezhető feladatok, amelyek elveszik az időt a fontos dolgokról, mint a postán, a fogorvosnál várakozás is. Mivel válthatnád ki, illetve tehetnéd hasznossá ezeket az időszakokat?

Optimista, vagy inkább pesszimista gondolataid vannak? Különböző tudományterületeken végzett kutatások is csupa olyan eredményt mutatnak ki, amelyek szerint a pozitív gondolatok boldoggá tesznek, a negatív gondolatok pedig boldogtalanná. Légy múlt pozitív, csak azok a múltbéli dolgok foglalkoztassanak, amelyek a jelenedre hasznosak, amelyekből termékeny cselekedeteid születnek.

Ha szeretnél többet törődni önmagaddal, ha szeretnél törődni a céljaiddal, akkor jelentkezz be egy online, vagy személyes coachingra e-maiben, telefonon, keress meg, és segítek Neked a megvalósításban.

Bízom abban, hogy ismét tudtam neked értékes olvasmánnyal szolgálni. Kérlek, oszd meg a cikket, és iratkozz fel a hírlevélre, hogy elsőként kapj értesítést az új feltöltött tartalomról.

„Mindenki a saját életének a legjobb szakértője” Dr. Kollár József

Addig is szép napot, Netti

Vegye fel velem a kapcsolatot!