user avatar

5 dolog az önfejlesztéshez, azaz minden napi coachingom.

Pintér Netti 2018-01-28

„Mindenki a saját életének a legjobb szakértője” Dr. Kollár József


5 OK, AMIÉRT ÉRDEMES FELKERESNI A COCHODAT.

Sok érdekes, és visszatérő helyzettel találkozunk minden nap. „Mindenki a saját életének a legjobb szakértője” Dr. Kollár József

Ezzel én is így vagyok. Sokan járunk partikra, fodrászhoz, edzőterembe, műkörmöshöz, szabóhoz, figyelünk az egészséges étkezésre, tanulunk, fogyókúrás készítményeket vásárolunk. Bízva abban, hogy ezektől a dolgoktól boldogabb, kiegyensúlyozottabb, lesz az életünk, vagy eredményesebb lesz a párkapcsolatunk, a munkahelyi előrébb menetelünk. Ezek a megoldási stratégiák leggyakrabban a megjelenésünkben hoznak változást, az egyén ettől csak behatárolt ideig lesz elégedettebb, ameddig le nem nő a hajfesték, ameddig le nem törik a műköröm, (ekkor inkább bosszankodást eredményez, mint örömöt), ameddig a tanulás, a parti tart, az edzés is behatárolt energia, és időkerettel használható, és képtelenség éjjel, nappal edzeni. Magán kívül lehet az ember a boldogságtól egy jó rendezvényen, egy vizsga után, vagy teljesen hatalmába kerítheti az egészséges étkezés szeretete, állandóan fent tartható eredményt még sem eredményez. A néhány esetben előforduló negatívumok ellenére Nagyon hasznos dolgok a fent felsorolt stratégiák, válsz kísérletek. (Én is 15 éve futok rendszeresen, nem sokat 5-6 km heti 3-4 alkalommal, mégsem vagyok szuper csinos) Akkor hogyan tudnak a fent felsorolt megoldási stratégiák eredményes tartós harmóniát hozni az életünkbe, hogyan tudnak hasznosak, és stabil, kiszámítható eredményhez vezetni?

Nagy megkönnyebbülés, és szuper, hogy nem kell tökéletesnek lenni. Viszont érdemes törekedni rá. Szívmelengető heti 1 órát magadra szánni, az önfejlesztésedre a coachod társaságában, aki professzionális módszerrel segít Neked előrébb jutni az életedben.

Szerinted van lehetőség heti 168 órából 1 órát rászánni magadra, az önfejlesztésedre, a karrieredre, a párkapcsolatodra, a megjelenésedre, azért, hogy tartós eredményt érj el, állandó visszaesések nélkül?

Én ebben tudok Neked segíteni. Mindenkinek van lehetősége a hétköznapok rutinjából kitörni, bárki megtapasztalhatja azt az érzést, amikor autonóm (szabad) módon tud dönteni egy helyzetben.

Miért jó ha van coachod?

Segít felkutatni mi a valódi oka annak, hogy ezek a dolgok még sem hozzák meg a tartós, a jelenleginél vonzóbb eredményt? Miért van az, hogy „Megoldom az egyiket, és jön helyette kettő.”

Hogyan lehet elérni, hogy szeressenek?

Hogyan lehet elérni, hogy mindenre legyen idő?

Hogyan lehet elengedni a múltat?

Hogyan lehet több pénzt keresni?

Hogyan lehet rájönni, hogy mi az a valódi ok, ami Téged ebben megakadályoz?

Egyedül nehéz felismerni, megtalálni azokat a válsághoz vezető gondolatokat, viselkedéseket, melyek számodra nem produktívak. Itt tud Neked segíteni a coachod.

Nekem a design coaching olyan, mint az eklektikusság, vagyis hogy egymástól stílusban nagyon távol lévő tárgyak, kiegészítők helyének a megkeresése, helyeinek felfedezése ahol használhatóak, és jól mutatnak együtt. A létrejött új stílus városi és vidéki, férfias és nőies, magába építi a múltat a jelent, s a jövőt ezzel az új stílussal: Te leszel magad! Design értékeket mentünk közösen veled, a te design értékeidet. Egy bátor és jó stílű szempár bámulatosan megkapó belső tereket képes kihozni ebből a nagyon vegyes alapanyagból. Az eddig elrejtett szépségek feltárulnak, előbújnak a "padlásról, kofferből, garázsraktárból", megmutatva ezzel gazdáik igazi arcát... és ez - legfőképpen önmagunkkal szembeni – az őszinteség az, amit én megtalálok veled egy coaching folyamat alkalmával.

Ha már megfogalmazódott benned az igény egy jobb életért, sőt ha magadhoz is bevállalnád, akkor hívj, vagy üzenj, és segítségedre leszek egyonline, vagy személyes  tanács nélküli tanácsadással.

Addig is szép napot, Netti

 

Vegye fel velem a kapcsolatot!