user avatar

5+1 TIPP, HOGY ÉSZREVEDD AZ ELAKADÁS OKAIT, coaching minden napra

Pintér Netti 2018-01-23

Könyvekből nem lehet gyakorlati módon megtanulni megváltoztatni azt a gondolkodási folyamatainkat ami a stagnáláshoz, elakadáshoz vezetett.


KI KELL PRÓBÁLNI, HOGY ÉSZREVEDD A KÜLÖNBSÉGET

Amikor az alábbi felsorolásban tapasztalható elakadásokat érzékelik egy cégben, akkor a megoldások megtalálásához javasolt coach igénybe vétele.

Emberekre épülnek, a munkakörök nem pedig emberek töltenek be munkaköröket.

· Nehezen helyettesíthetők a dolgozók, mert olyan sokféle teendőt látnak el, illetve olyan speciális kompetenciákkal rendelkeznek, hogy nagyon nehéz (képtelenség) még egy olyan tapasztalatú embert találni.

· Nincs minden szükséges funkció lefedve, vagyis vannak olyan funkciók, amelyeknek nincs egyértelmű felelőse, vagy akár senki sem felel érte, így nem jók ott az eredmények. A legfőbb, és leggyakoribb területek, amelyek szinte minden cégnél jelen vannak:

o - nincs elég új érdeklődő,

o - nincs elég eladás,

o - nem jó a kiszolgálás,

o - nincsenek vezetve az emberek.

· A csoportokban nem töltik be rendesen a vezetői szerepeket.

· Amikor a megszokottól kicsit eltérő feladat keletkezik, akkor nem egyértelmű, hogy azt kinek, milyen munkakörben lévő embernek kell elvégeznie.

· Nem tudnak szakosodni a dolgozók, ezért vannak, akik semmihez sem értenek rendesen, így vannak olyan feladatok, amelyeket alacsony színvonalon tud csak ellátni a vállalkozás.

· Ugyanazokat a feladatokat átfedésben végzik, így előfordul, hogy senki nem csinálja meg, és az is hogy többen nekikezdenek.

· A dolgozók nincsenek megfelelő módon felkészítve, tájékoztatva, bevonva a cég életébe.

Ritka az a szervezet, ahol ne fordulnának elő időről időre munkatársi problémák

  • egyéni teljesítmény növelése
  • együttműködési készség fejlesztése
  • munkaidő keret kihasználtság fokozása
  • rossz viselkedési minták megszűntetése
  • felelősségvállalás fokozása
  • önállóság, hozzáállás, motiváció növekedés elérése,
  • lojalitás fokozása

Könyvekből nem lehet gyakorlati módon megtanulni megváltoztatni azt a gondolkodási folyamatainkat ami a stagnáláshoz, elakadáshoz vezetett. A közös értelmezés, kommunikáció, egy támogató, mediator, coach teszi lehetővé a személy számára a pozitív eredmény elérését.

Egy coaching folyamattal Óriási eredményeket lehet elérni, A megfelelő coaching technikával a cég tulajdonos életét olyan mértékben meg lehetett könnyíteni, ami biztonságot, szabadidőt, és a magánélet, munka közötti ideális egyensúly elérését eredményezi.

Minden vállalkozónak adott a lehetőség a coaching szolgáltatás igénybevételére, mely

segít szélesebb rálátást adni a coachee-nak;
- segít a tudatosság, az egyéni teljesítmény növelésében;
- segít felismerni és kielégíteni a coachee igényeit;
- segít abban, hogyan kell nagyobb odafigyelést teremteni az erősségekre, gyengeségekre, tanulási és fejlődési lehetőségekre.

Amennyiben cikkem felkeltette érdeklődését, és szeretne részt venni coachingon, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot.

Ha szeretne többet törődni önmagával, ha szeretne törődni a céljaival, akkor jelentkezz be egy online, vagy személyes coachingra e-maiben, telefonon, keressen meg, és segítek Önnek a megvalósításban.

Addig is szép napot, Netti

Kérem, ossza meg a cikket barátai ismerősei között, és látogasson el a Szkafander facebook oldalára, ahol további bejegyzéseket is olvashat.

Vegye fel velem a kapcsolatot!