user avatar

Ami nem csak divat, az a coaching

Pintér Netti 2018-01-19

A coaching lehetséges célja egy vállalkozásban Coaching minden napra


Ami nem csak divat, az a coaching

A coaching lehetséges célja egy vállalkozásban:
A vállalkozók eddig általában olyan területek közül kaphattak szakmai iránymutatást, mint például a piacra jutás, hasznosítás; üzleti tervkészítés; marketing stratégia, piackutatás; pályázati ismeretek; innovációs menedzsment; infokommunikációs technológia stb.

Azonban előfordulnak olyan esetek, amikor egy vállalkozó mellett hiába van ott egy tanácsadó, aki szakmai kérdésekben tud támogatást nyújtani, mégis felmerülnek igen nagy számban, és igen gyakran egy vállalkozás életében olyan kérdések, mint például: Hogyan tovább? Mik a további céljaim? Biztosan ezt akarom csinálni? Min kellene még változtatnom? Milyen további képességeim lehetnek? Hol kell jelen lennem, hogy még eredményesebb legyen a vállalkozásom, magánéletem?
Az ehhez hasonló fennakadások esetén szükség lehet egy személyre szabott, egyéni fejlesztési folyamat elindítására, amire egy coach hatékony hozzájárulása jelentheti a megoldást.
A vállalkozói területen is hathatós segítséget nyújt a coaching szolgáltatás, mely tapasztalatok alapján a magánélet sikerességét is eredményezi. Hisz sok esetben a sikeres vállalkozás akár a magánélet rovására megy. Tanácsként hallják a vállalkozók, hogy válassza szét a magánéletet, és a munkát, ez mégsem könnyű, hisz életük meghatározó idejét a cégben töltik. Akkor hogyan tovább?

A coaching hathatós segítséget jelent minden vállalkozónak, aki minőségi életet szeretne élni. A coaching olyan lehet, mint elmenni egy fodrászhoz, vagy egy edzőterembe. Van valakinek természetesen valami adottsága, viszont egy jó szakember segít belőle egy eredményesebbet létrehozni. A coaching az előbbi szolgáltatásoktól eltérően nem az igényes külső elérésén fáradozik, hanem egy autonóm szabad self (egyén) létrehozását célozza meg. Egy olyan reziliens emberét, aki mindig képes önálló számára sikeres célokért dolgozni, figyelembe véve a környezetét is. Ezzel megteremtve a társadalmi elismerést, egyéni anyagi sikerességet, boldog magánéletet. Ma már sokan felismerték, hogy ismert képességeiken túl is vannak rejtett kompetenciák, lehetőségek, melyek felismerésében nagy szerepe van egy coachnak.

Minden vállalkozónak adott a lehetőség a coaching szolgáltatás igénybevételére, mely

segít szélesebb rálátást adni a coachee-nak;
- segít a tudatosság, az egyéni teljesítmény növelésében;
- segít felismerni és kielégíteni a coachee igényeit;
- segít abban, hogyan kell nagyobb odafigyelést teremteni az erősségekre, gyengeségekre, tanulási és fejlődési lehetőségekre.

Amennyiben cikkem felkeltette érdeklődését, és szeretne részt venni coachingon, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot.

Ha szeretne többet törődni önmagával, ha szeretne törődni a céljaival, akkor jelentkezz be egy coachingra e-maiben, telefonon, keressen meg, és segítek Önnek a megvalósításban.

Addig is szép napot, Netti

Kérem, ossza meg a cikket barátai ismerősei között, és látogasson el a Szkafander facebook oldalára, ahol további bejegyzéseket is olvashat.

 

Vegye fel velem a kapcsolatot!